Effektivt salg handler om at kunne tiltrække et automatisk flow af kunder, tilpasset til dit behov.  

Har du nogensinde tænkt over om du tiltrækker eller jagter kunder? Hvis du ”jagter” bruger du muligvis alt for meget tid på salg.

Her kommer 5 tips til at tiltrække, og dermed bruge mindre tid på salg, og mere tid på din kernekompetence (som jo er grunden til at du har valgt at blive selvstændig!)

1. Tegn din drømmekunde – Ved du hvem din drømmekunde er? At kende din målgruppe er en meget vigtig del af din salgsstrategi. Når man bruger tiltrækningskraften, så er det meget effektivt at tegne, eller skrive ned præcis hvilke kunder man ønsker at tiltrække. På denne måde bliver du også mere skrap på, hvem det er du vil arbejde sammen med.

2. Lær salgstragten at kende – Mange selvstændige kender ikke salgstragten. (Og jeg gjorde heller ikke selv, da jeg var ny iværksætter). Salgstragten, er en model, der beskriver kundernes rejse fra første kontakt med din virksomhed til det endelige køb. Forstår du hvad salgstragten er, ved du hvorfor du har brug for mange leads og synlighed, da ikke alle henvendelser bliver til kunder.

3. Sørg for at din hjemmeside er brugervenlig – og nem! – Har du været kunde i din egen butik? Gå på tur på din hjemmeside, lad som om du er på besøg for første gang. Eller få feedback på den fra dine kunder (og ikke fra din kæreste). Jeg møder ofte hjemmesider, der kan trænge til et løft. Husk, det skal være nemt og simpelt at være kunde, ellers er de videre.

4. Giv din kunder mulighed for selv at booke dig! I min virksomhed gav en knap til selv at booke et møde med mig – via Calendry – en stor forskel. Kunder kan godt lide denne mulighed for selv at kunne vælge et tidspunkt, og man kan også sige at din hjemmeside på arbejder for dig hele døgnet.

5. Synlighed – content is king! Dette sidste tip må nok siges at være det vigtigste. For uden synlighed ingen kunder. Content er virkelig vejen frem, også er det egentligt mindre vigtigt hvilken type content du laver. Kedeligt content er stadig bedre end ingen content. Lav en plan over hvor ofte du vil poste opslag, og gør det! (Og gider du ikke så har jeg en content-pakke).


Alt dette har gjort en stor forskel i min virksomhed, så hvis du har brug for hjælp til salg eller marketing – så book et gratis møde med mig! 

Du kan selv booke det – når det passer dig 😊